Sýrová polévka s masovými kuličkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 2 kostka Bujón hovězí
  • 400 g Hovězí maso mleté
  • 80 g Sýr smetanový tavený 45%
  • 100 g Hrášek
  • 5 g Bobkový list
  • 20 g Petržel - nať
  • 1 kávová lžička Vegeta
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.5 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 3 l Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Strouhanka
  • 0.5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 179 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 1038 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 82.4 mg
  • Draslík 339.8 mg
  • Vláknina 2801.2 mg
  • Vitamín A 2801.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mleté maso dáme do misky, rozklepneme vejce, přidáme oloupaný a prolisovaný česnek, sůl, pepř, mouku a strouhanku. Rukou vypracujeme masovou hmotu, z které pomocí dlaní tvarujeme přiměřeně velké kuličky.

  • 2

    Do hrnce vlijeme studenou vodu, vložíme dvě kostky bujónu a přivedeme k varu. Přidáme na kousky nakrájený sýr, který metlou za stálého šlehání roztavíme. Přidáme scezený hrášek, vložíme bobkový list, připravené masové kuličky, povaříme 10 minut. Posypeme polévku nasekanou petrželovou natí, ochutíme solí, pepřem a vegetou. Dobře promícháme a stáhneme ze sporáku.

  • 3

    Hotovou polévku necháme pod poklici odpočinout 5-10 minut. Potom rozdělíme na jednotlivé hluboké talíře a podáváme.

Komentáře k receptu