Bažant na víně s arašídy
Suroviny
- 500 g Bažant obecný
- 100 g Pórek
- 100 g Arašídy
- 50 ml Víno červené
- 350 ml Hovězí vývar základní
- 80 ml Olej rostlinný
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Chilli koření mleté
- 2 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Paprika červená
- 2 polévková lžíce Omáčka sójová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 621 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 46 g
- Sodík 410 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 150.1 mg
- Draslík 478.2 mg
- Vláknina 5885 mg
- Vitamín A 5885 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32.4 mg
- Vitamín E 4.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Bažantí maso vykostíme, pórek nakrájíme na kolečka, papriku zbavíme semen a nakrájíme na nudličky. Hovězí vývar rozmícháme se sójovou omáčkou a vínem.
-
2
V míse smícháme vykostěné maso nakrájené na kostičky s rozšlehaným vejcem a lžičkou Solamylu. Maso osmažíme na rozpáleném oleji, přidáme pórek, papriku, arašídy, sůl a osmažíme. Přilijeme zálivku, když se začne vařit, vlijeme lžičku škrobu, který jsme rozmíchali v 60 ml vody, chilli koření a provaříme.