Hovězí svíčková směs na zeleném kari s thajskými lilky
Suroviny
- 450 g Hovězí svíčková
 - 150 g Thajský lilek
 - 600 ml Kokosové mléko
 - 1 kávová lžička Cukr třtinový
 - 4 ks Limetka kafrová
 - 2 ks Chilli paprička zelená
 - 1 hrst Thajská bazalka
 - 1 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 3 polévková lžíce Kari pasta
 - 2 polévková lžíce Omáčka rybí
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 482 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 30 g
 - Sodík 315 mg
 - Bílkoviny 28 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 47.3 mg
 - Draslík 406.9 mg
 - Vláknina 1585 mg
 - Vitamín A 1585 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.5 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z masa odstraníme přebytečný tuk a pokrájíme na delší, tenké nudličky. Odložíme stranou.
 - 
                                2
Ve woku rozpálíme olej a krátce na něm osmahneme kari pastu, dokud se neuvolní výrazné aroma. Poté postupně přiléváme polovinu kokosového mléka a za stálého míchání cca 5-6 minut povaříme. Na povrchu se nám musí objevit olejový film. Vložíme maso, limetkové listy, přidáme rybí omáčku, cukr a na poloviny rozkrojené thajské lilky. Cca 2-3 minuty vaříme, potom vlijeme zbytek kokosového mléka. Znovu přivedeme k varu a vaříme do změknutí masa a lilků.
 - 
                                3
Těsně před servírováním vmícháme bazalku, rozdělíme na talíře, dozdobíme nadrobno nasekanými chilli papričkami a podáváme.