Tykev s mletým masem a paprikou
Suroviny
- 600 g Tykev
 - 500 g Maso mleté - mix
 - 250 ml Vývar zeleninový
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 4 kávová lžička Oregano sušené
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Paprika zelená
 - 1 ks Paprika červená
 - 1 špetka Pepř cayenský
 - 0.27 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 424 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 32 g
 - Sodík 491 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 1.1 mg
 - Draslík 607 mg
 - Vláknina 8332.2 mg
 - Vitamín A 8332.2 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 67.6 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V kastrolu na rozehřátém oleji opečeme mleté maso. Přidáme oloupanou, nadrobno pokrájenou cibuli, tykvovou dužinu nakrájenou na kostky a očištěné, na kousky rozkrájené papriky. Okořeníme oreganem.
 - 
                                2
Ve vývaru rozmícháme rajčatový protlak a přidáme do směsi. Vše dusíme pod pokličkou asi 20 minut a během dušení občas zamícháme.
 - 
                                3
Nakonec pokrm podle chuti osolíme a opepříme. Podáváme s vařenými bramborami.