Terina s kuřecími prsy a liškami
Suroviny
- 500 g Kuřecí prsa
 - 150 g Houby čerstvé
 - 100 g Strouhanka
 - 500 g Vepřová krkovička
 - 0.5 kávová lžička Pepř bílý
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 3 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Bránice
 - 2 ks Česnek
 - 2 polévková lžíce Petržel - nať
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 3 polévková lžíce Sherry brandy
 - 0.5 polévková lžíce Sůl
 - 0.5 polévková lžíce Sůl
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 694 kcal
 - Sacharidy 20 g
 - Tuky 43 g
 - Sodík 869 mg
 - Bílkoviny 53 g
 - Uhlovodany 20 g
 - Cholesterol 388.5 mg
 - Draslík 785.9 mg
 - Vláknina 4704.8 mg
 - Vitamín A 4704.8 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.9 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 19.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omytou vepřovou krkovičku (bez kosti) pokrájíme na menší kusy, které pomeleme s česnekem na masovém mlýnku a odložíme do mísy, ochutíme solí, černým pepřem a dobře směs promícháme. Omytá kuřecí prsa pokrájíme na tenké nudličky a odložíme do hlubší mísy. Oloupanou cibuli s omytou natí petržele drobně nakrájíme. Čerstvé houby - lišky očistíme, omyjeme a nahrubo pokrájíme.
 - 
                                2
V pánvi na rozpuštěném másle si zpěníme cibuli, pak k ní přidáme houby a petržel, promícháme a pod pokličkou dusíme přibližně 10-15 minut. Podušenou směs vyjmeme, odložíme do mísy k nakrájenému kuřecimu masu a v té samé pánvi na zbytku omastku krátce orestujeme pomleté maso, které vyklopíme do mísy s ostatními ingrediencemi, přidáme strouhanku, vajíčka, 3 lžíce Sherry brandy, bílý pepř, kmín a sůl podle chuti. Znovu vše důkladně promícháme a necháme 15 minut odpočinout. Mezitím si vyložíme nádobu předem namočenou vepřovou bránicí (vepřovou síťkou), kterou potom naplníme masovou směsí a překryjeme okrajem bránice (síťky), nádobu uzavřeme, vložíme do hrnce s vroucí vodou a dáme péct do předem vyhřáté trouby 180°C. Pečeme 1 hodinu.
 - 
                                3
Vychladlou terinu dáme do chladničky a podáváme až druhý den s chlebem a čerstvou zeleninou.