Dušený králík na švestkách
Suroviny
- 50 g Ananas
 - 50 g Meruňky sušené
 - 100 g Švestky sušené
 - 1.5 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 2 ks Bobkový list
 - 4 ks Nové koření celé
 - 8 ks Cibule perlová
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 dl Smetana 12% (konzumní)
 - 4 dl Voda pitná
 - 0.8 dl Víno portské
 - 1.3 kg Králičí maso
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 4 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 795 kcal
 - Sacharidy 42 g
 - Tuky 36 g
 - Sodík 433 mg
 - Bílkoviny 69 g
 - Uhlovodany 41 g
 - Cholesterol 207.3 mg
 - Draslík 1450.9 mg
 - Vláknina 5765.9 mg
 - Vitamín A 5765.9 mg
 - Vitamín B6 1.7 mg
 - Vitamín B12 0.2 mg
 - Vitamín C 3.3 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 41.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Důkladně omyjeme pod tekoucí vodou sušené švestky, meruňky, ananas, necháme je okapat. Oloupeme drobnou perlovou cibuli a česnek.
 - 
                                2
Vykostěné králičí maso odblaníme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky velikosti sousta.
 - 
                                3
V hrnci rozpálíme olej, maso zprudka restujeme po 1 minutě z každé strany do zlatova. Maso osolíme, posypeme čerstvě pomletým pepřem, promícháme a vyjmeme z omastku. Na omastek přidáme 1 lžíci másla a perlovou cibuli se stroužky česneku, zeleninu krátce restujeme do zlatova. Přidáme maso, bobkový list, nové koření, směs zalijeme vínem a vodou. Promícháme, pod pokličkou dusíme přibližně 45 - 50 minut. Po 30 minutách přidáme k masu ovoce.
 - 
                                4
Když je maso měkké, přimícháme smetanu a dochutíme solí. Krátce, asi na 3 minuty, pomalu povaříme.