Rajčatová omáčka s kuličkami z mletého masa
Suroviny
- 100 g Cibule
 - 150 g Maso mleté - mix
 - 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 40 g Olej rostlinný
 - 1 kávová lžička Petržel - nať
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 0.5 ks Rohlíky bílé
 - 2 špetka Sůl
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Kmín drcený
 - 2 stroužek Česnek
 - 0.5 dl Vývar z hovězích kostí
 - 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 534 kcal
 - Sacharidy 23 g
 - Tuky 42 g
 - Sodík 364 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 123.9 mg
 - Draslík 245.7 mg
 - Vláknina 3738.5 mg
 - Vitamín A 3738.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.1 mg
 - Vitamín E 2.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli nakrájíme na drobno, rohlík namočíme ve vodě, česnek utřeme, petrželovou nať posekáme, vejce ušleháme.
 - 
                                2
Nejprve si připravíme omáčku. Na polovině oleje restujeme jeden utřený česnek a polovinu cibule dozlatova. Poté vmícháme rajčatový protlak, špetku soli a pepře, vlijeme půl dl vývaru. Za stálého míchání provaříme.
 - 
                                3
V míse důkladně promícháme mleté maso s vymačkaným rohlíkem, jedním utřeným česnekem, s padesáti gramy cibule, petrželovou natí, pepřem, drceným kmínem a solí. Z masa tvoříme kuličky, které obalujeme v mouce a smažíme na pánvi na druhé polovině rozehřátého oleje. Usmažené kuličky klademe na ubrousky a držíme v teple.
 - 
                                4
Masové kuličky servírujeme s omáčkou a dušenou rýží.