Perníkové řezy s tvarohem
Suroviny
- 50 g Ořechy vlašské
 - 500 g Tvaroh jemný
 - 1 kávová lžička Skořice mletá
 - 1 ks Kypřicí prášek do perníku
 - 1 ks Pudinkový prášek - vanilkový
 - 3 ks Vejce slepičí
 - 2 hrnek Jablka
 - 1.5 hrnek Cukr krupice
 - 3 hrnek Mouka polohrubá
 - 0.5 hrnek Olej stolní
 - 0.5 hrnek Mléko polotučné
 - 2 polévková lžíce Kakao - prášek
 - 4 polévková lžíce Marmeláda meruňková
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 663 kcal
 - Sacharidy 89 g
 - Tuky 28 g
 - Sodík 63 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 81 g
 - Cholesterol 86.8 mg
 - Draslík 145 mg
 - Vláknina 6277.4 mg
 - Vitamín A 6277.4 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.3 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 26.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mouku, cukr, kakao, koření, vejce, prášek do perníku, olej a mléko smícháme.
 - 
                                2
Přidáme nastrouhaná jablka, nasekané ořechy a několik lžíc marmelády.
 - 
                                3
V druhé míse smícháme tvaroh, zbývající cukr a pudink.
 - 
                                4
Těsto nalijeme na vymazaný plech a navrch natřeme tvaroh.
 - 
                                5
Pečeme ve středně vyhřáté troubě.