Pivní polévka - gramatika

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Chléb konzumní
  • 80 g Cukr krupice
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1.5 kávová lžička Kmín drcený
  • 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 l Pivo tmavé 12% 4,0% obj.
  • 1.3 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 551 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 116 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 418 mg
  • Draslík 90.1 mg
  • Vláknina 738.8 mg
  • Vitamín A 738.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tvrdý chléb nastrouháme, dáme do hrnku, zalijeme černým pivem, přidáme kmín, sůl, cukr, máslo, vaříme pomalu pod pokličkou 30 minut.

  • 2

    Ve smetaně rozkvedláme žloutky, nalijeme do polévky. Polévku ochutíme mletým zázvorem a povaříme ještě 5-10 minut, podle chuti můžeme polévku přisolit.

Komentáře k receptu