Telecí se sušenými hříbky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 68 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 4 g
 - Sodík 205 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 89 mg
 - Vláknina 2093.4 mg
 - Vitamín A 2093.4 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.9 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté sušené houby dáme do misky a zelijeme je studenou vodou. Necháme je namočené min. 15 minut. Telecí maso omyjeme, osušíme a pokrájíme na kousky velké přibližně 2x cm. Očištěnou cibuli pokrájíme nadrobno.
 - 
                                2
V kastrólu na oleji zpěníme cibuli, přidáme k ní maso a společně smažíme do doby, až se z masa zredukuje šťáva. Maso osolíme, ochutíme kmínem, pepřem, přilijeme namočené houby i s vodou, přimícháme hořčici a pod poklicí maso budeme pomalu dusit doměkka 35-45 minut. Během dušení maso občas promícháme, pokud bude třeba, podlijeme ho ještě vodou. Podle chuti dosolíme.
 - 
                                3
Měkké telící maso s houbami dáme na talíře a hned servírujeme.