Artyčoky plněné husími játry
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 279 kcal
 - Sacharidy 24 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 1314 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 21 g
 - Cholesterol 146.8 mg
 - Draslík 748.8 mg
 - Vláknina 17370 mg
 - Vitamín A 17370 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 19.9 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 26.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Artyčoky očistíme, odřízneme horní části, ořežeme dřevnaté části a spodní části vydlabeme. Cibuli nakrájíme nadrobno, husí játra na malé kostičky, žampiony na plátky.
 - 
                                2
V pánvi rozehřejeme lžíci másla, přisypeme cibuli, žampiony a husí játra. Osolíme, opepříme a pozvolna smažíme asi 7 minut. Touto směsí naplníme spodní části artyčoků.
 - 
                                3
V pekáčku rozehřejeme zbylé máslo, zaprášíme moukou, osmahneme, do pekáčku vyskládáme plněné artyčoky, zalijeme bílým vínem a zprudka víno téměř vyvaříme. Podlijeme vývarem a v troubě pečeme pozvolna zakryté asi 20 minut. Nyní pekáček odkryjeme a dopečeme odkryté. Podle potřeby podlijeme.