Telecí ledvinky na madeiře
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 429 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 31 g
 - Sodík 422 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 479 mg
 - Draslík 415.6 mg
 - Vláknina 408.3 mg
 - Vitamín A 408.3 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.2 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 26.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ledvinky omyjeme studenou vodou, osušíme, lůj na povrchu zčásti odkrojíme a nakrájíme je na kostky. Na oleji je napolovic opečeme a vhodíme na cedník, aby krev dobře vykapala.
 - 
                                2
Na pánvi rozpustíme polovinu másla, ve kterém ledvinky dozlatova opečeme. Přendáme je do jiné nádoby, do tuku na pánvi vlijeme víno a přidáme rajčatový protlak, povaříme, vrátíme ledvinky, osolíme, opepříme a vmícháme druhou polovinu másla. Už nevaříme.
 - 
                                3
Musíme pracovat velmi rychle, protože ledvinky dlouhým tepelným zpracováním snadno tvrdnou.