Bažant na rožni
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1327 kcal
 - Sacharidy 2 g
 - Tuky 83 g
 - Sodík 633 mg
 - Bílkoviny 134 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 452.3 mg
 - Draslík 1485.5 mg
 - Vláknina 698.8 mg
 - Vitamín A 698.8 mg
 - Vitamín B6 3.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 35 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 31.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vykuchaného a omytého bažanta protkneme slaninou a osolíme na povrchu i uvnitř.
 - 
                                2
Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli smícháme s nasekanou petrželkou, pažitkou, pepřem a 3/4 dávky másla. Směs vložíme do břišní dutiny bažanta.
 - 
                                3
Bažanta zabalíme do plátků slaniny, ovážeme provázkem, napíchneme na rožeň a grilujeme za občasného potírání zbylým máslem.