Grilované kotlety na česneku
Suroviny
- 100 g Strouhanka
 - 500 g Brambory
 - 60 g Máslo čerstvé
 - 500 g Pastinák
 - 60 ml Olej olivový
 - 100 ml Smetana 12% (konzumní)
 - 2 kávová lžička Hořčice Dijonská
 - 2 kávová lžička Med včelí
 - 8 ks Jehněčí kotlety
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 4 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Rozmarýn sušený
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 956 kcal
 - Sacharidy 55 g
 - Tuky 61 g
 - Sodík 361 mg
 - Bílkoviny 45 g
 - Uhlovodany 35 g
 - Cholesterol 160 mg
 - Draslík 1193.1 mg
 - Vláknina 20078.2 mg
 - Vitamín A 20078.2 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 16.6 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 51.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Smícháme hořčici, med, dva prolisované stroužky česneku, rozmarýn, 40 ml oleje, pepř. Kotlety obalíme ve vzniklé směsi, poté i ve strouhance.
 - 
                                2
V osolené vodě povaříme dvacet minut kousky pastináku a brambor, dva prolisované stroužky česneku, poté slijeme vodu, přidáme smetanu a máslo, směs ušleháme na kaši. Pak ji můžeme ještě osolit a opepřit.
 - 
                                3
Kotlety grilujeme na předehřátém grilu asi osm minut z obou stran doměkka.
 - 
                                4
Podáváme s rýží nebo bramborovou kaší.