Chléb s domácí paštikou a krevetovým máslem
Suroviny
- 250 g Játra kuřecí
 - 250 g Krevety tygří - loupané
 - 20 ml Citronová šťáva
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Chléb konzumní
 - 1 ks Sůl
 - 1 ks Pepř černý mletý
 - 1 ks Šalvěj sušená
 - 2 ks Ančovičky konzervované
 - 1 stroužek Česnek
 - 0.12 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 368 kcal
 - Sacharidy 53 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 65212 mg
 - Bílkoviny 29 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 200.7 mg
 - Draslík 383.3 mg
 - Vláknina 4217.7 mg
 - Vitamín A 4217.7 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11.7 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Pět lžic másla rozpustíme s nasekanou cibulkou, prolisovaným stroužkem česneku a restujeme doměkka. Potom přidáme játra, 4 snítky nasekané šalvěje a dusíme 8 minut. Osolíme, opepříme a rozmixujeme s 5 dalšími lžícemi másla.
 - 
                                2
Krevety a ančovičky nasekáme se 4 lžícemi másla do pěny. Poté vmícháme citronovou šťávu a 1 lžíci nasekané petrželky, sůl a pepř. Chléb rozkrojíme na 12 plátků a na pečícím papíru je potřeme přibližně 6 lžícemi másla.
 - 
                                3
Pečeme 10 minut dozlatova. Polovinu plátků chleba potřeme paštikou, druhou polovinu krevetovým máslem. Okamžitě je podáváme.