Rýžový nákyp s ovocem II
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 464 kcal
 - Sacharidy 38 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 138 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 29 g
 - Cholesterol 202.8 mg
 - Draslík 198.9 mg
 - Vláknina 12370 mg
 - Vitamín A 12370 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 25.1 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1164.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rýži uvaříme ve vodě se špetkou soli do poloměkka. Poté ji scedíme, přidáme skořici, hřebíček, kůru z citronu a mléko a dovaříme doměkka. Odstavíme, přidáme máslo a cukry a zamícháme. Necháme přikryté pokličkou.
 - 
                                2
Necháme vychladnout a poté přimícháme žloutky. Bílky vyšleháme a lehce je vmícháme do směsi.
 - 
                                3
Do pekáčku dáme polovinu rýže, poté ovoce a nahoru ještě rýži. Zakápneme šťávou z kompotovaného ovoce a pečeme 30 minut na 200 °C.