Telecí maso na paprice s párkem
Suroviny
- 150 g Cibule
- 400 g Telecí plec
- 250 g Párky telecí
- 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 300 ml Smetana 12% (konzumní)
- 50 ml Olej olivový
- 2 kávová lžička Sůl
- 3 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 3 ks Rajčata
- 2 špetka Majoránka
- 2 špetka Pepř černý mletý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 611 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 45 g
- Sodík 522 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 165.4 mg
- Draslík 672.6 mg
- Vláknina 4183.3 mg
- Vitamín A 4183.3 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 77 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso nakrájíme na střední kostky, cibuli nadrobno, rajčata na kostičky, párky na kolečka.
-
2
V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli a necháme zpěnit. Do hrnce vložíme kostky masa, osolíme, opepříme, promícháme a necháme restovat, dokud maso nepustí šťávu. Nyní přidáme rajčata, podlijeme vodou, ochutíme majoránkou a dusíme nejméně půl hodiny. Maso vyjmeme, šťávu necháme trochu vysmahnout, zasypeme moukou, mletou paprikou, necháme rozpustit v tuku, podlijeme vodou, maso vrátíme do omáčky, přilijeme smetanu a povaříme 20 minut.
-
3
Mezitím si na másle orestujeme kolečka párků a vmícháme je do omáčky.
-
4
Podáváme s rýží.