Polévka s kukuřicí a uzenými žebry
Suroviny
- 200 g Brambory
 - 400 g Vepřová žebra
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička Kmín celý
 - 1 kávová lžička Pepř černý celý
 - 5 ks Cibule
 - 3 ks Kukuřice cukrová
 - 2 ks Česnek
 - 5 ks Bobkový list
 - 2 l Voda pitná
 - 1 dl Mléko plnotučné
 - 2 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
 - 1 polévková lžíce Sůl
 - 1 polévková lžíce Majoránka
 - 2 polévková lžíce Sádlo škvařené
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 775 kcal
 - Sacharidy 93 g
 - Tuky 36 g
 - Sodík 653 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 92 g
 - Cholesterol 89.3 mg
 - Draslík 1723.9 mg
 - Vláknina 24478 mg
 - Vitamín A 24478 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 42.7 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 162.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Den před vařením polévky si připravíme marinádu:
 - 
                                2
Do 1 litru studené vody dáme očištěnou rozpůlenou cibuli, česnek, ocet, lžičku soli, celý pepř, bobkový list, lžíci majoránky a kmín.
 - 
                                3
Marinádu povaříme čtvrt hodiny a necháme vychladnout.
 - 
                                4
Do vychladlé marinády vložíme umytá uzená žebra a necháme je do druhého dne marinovat.
 - 
                                5
V hrnci na sádle osmažíme nadrobno pokrájenou cibuli. Když je světle růžová, přidáme naporcovaná marinovaná žebra a kukuřici pokrájenou na kolečka. Promícháme, přidáme ještě na kostky nakrájené brambory a znovu krátce osmažíme. Pak vše zalijeme přecezenou marinádou a přilijeme mléko.
 - 
                                6
Necháme vařit do doby, dokud nebude maso měkké - vaříme přibližně 1 hodinu.
 - 
                                7
Nakonec dochutíme solí a pepřem.