Jehněčí guláš
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 706 kcal
 - Sacharidy 4 g
 - Tuky 54 g
 - Sodík 234 mg
 - Bílkoviny 47 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 203.5 mg
 - Draslík 863.6 mg
 - Vláknina 905.9 mg
 - Vitamín A 905.9 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.4 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté maso nakrájíme na menší kousky.
 - 
                                2
Na másle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přisypeme papriku a ihned vložíme maso, aby se paprika nespálila. Osolíme, promícháme a opečeme nejdříve bez podlévání a potom podléváme vývarem.
 - 
                                3
Když je maso měkké, přilijeme smetanu smíchanou s moukou a za stálého míchání krátce povaříme.
 - 
                                4
Podáváme s houskovými knedlíky, těstovinami nebo s noky.