Rajčatová omáčka s piniovými jádry a česnekem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 347 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 34 g
 - Sodík 491 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 426.5 mg
 - Vláknina 5127.5 mg
 - Vitamín A 5127.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 16.3 mg
 - Vitamín E 2.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rajčata nakrájíme na hrubé kostky, vykrojíme zbytky stopek. Česnek oloupeme a nakrájíme nahrubo. Lístky bazalky otrháme od stonků.
 - 
                                2
Z rajčat, česneku, bazalky, piniových jader, olivového oleje a rajského protlaku vytvoříme jemnou kaši, osolíme a opepříme. Smícháme s čerstvě uvařenými těstovinami.