Skopové maso na oreganu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 678 kcal
 - Sacharidy 29 g
 - Tuky 52 g
 - Sodík 1524 mg
 - Bílkoviny 23 g
 - Uhlovodany 24 g
 - Cholesterol 25.5 mg
 - Draslík 476.9 mg
 - Vláknina 5247.5 mg
 - Vitamín A 5247.5 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.6 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno, slaninu na drobné kostičky, máme-li čerstvou dobromysl, posekáme ji. Můžeme použít i sušenou.
 - 
                                2
V hrnci rozškvaříme kostičky slaniny, přisypeme cibuli a osmahneme dozlatova, přidáme maso, orestujeme, osolíme, opepříme a pár minut podusíme ve vlastní šťávě. Tekutinu vysmahneme na tuk, zasypeme moukou, promícháme s tukem, krátce orestujeme a zalijeme vodou. Přivedeme k varu, přisypeme polovinu oregana a vaříme 1 a 1/2 hodiny. Nyní přisypeme druhou polovinu oregana, promícháme, necháme 2 minuty povařit, aby se rozvinula vůně oregana a odstavíme.
 - 
                                3
Maso s omáčkou rozdělíme na talíře a doplníme vařenými bramborami.