Křen jablečný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 545 kcal
 - Sacharidy 142 g
 - Tuky 2 g
 - Sodík 511 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 142 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 1188.5 mg
 - Vláknina 38728 mg
 - Vitamín A 38728 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 63.3 mg
 - Vitamín E 1.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jablka oloupeme a nastrouháme najemno, přidáme nastrouhaný křen, sůl a zalijeme vařícím vývarem z masa nebo vařící vodou.
 - 
                                2
Necháme vychladnout, dochutíme cukrem a citrónovou šťávou.
 - 
                                3
Podáváme k vařenému hovězímu masu, ovaru a rybám.