Polníček s ředkvičkami
Suroviny
- 300 g Salát Polníček
 - 300 g Kompot ananasový
 - 10 ks Ředkvička
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 polévková lžíce Ocet jablečný
 - 2 polévková lžíce Pomerančová šťáva
 - 1 polévková lžíce Marmeláda meruňková
 - 4 polévková lžíce Olej salátový
 - 3 polévková lžíce Dýňová semínka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 186 kcal
 - Sacharidy 23 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 84 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 19 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 282 mg
 - Vláknina 3972.8 mg
 - Vitamín A 3972.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 16.5 mg
 - Vitamín E 2.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 17 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Polníček omyjeme a osušíme. Ředkvičky omyjeme a po okapání nakrájíme na čtvrtky. V míse je opatrně promícháme s listy polníčku a s ananasem nakrájeným na kostičky.
 - 
                                2
Ocet smícháme s pomerančovou šťávou, přidáme sůl, pepř a mícháme, až se sůl rozpustí. Potom vmícháme meruňkovou marmeládu a metlou zašleháme olej. Zálivkou pokapeme salát a zlehka promícháme.
 - 
                                3
Dýňová semínka nasucho opražíme na teflonové pánvi a salát jimi posypeme.