Džuveč z králičího masa
Suroviny
- 350 g Brambory
 - 500 g Králičí maso
 - 350 g Rajčata
 - 500 g Paprikové lusky čerstvé
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 1 ks Cibule
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 šálek Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Petržel - nať
 - 2 polévková lžíce Olej stolní
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 318 kcal
 - Sacharidy 26 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 264 mg
 - Bílkoviny 30 g
 - Uhlovodany 26 g
 - Cholesterol 73.1 mg
 - Draslík 1309.3 mg
 - Vláknina 8011.8 mg
 - Vitamín A 8011.8 mg
 - Vitamín B6 1.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 143.9 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné a omyté králičí maso vykostíme a nakrájíme na kousky. Osolíme, opepříme a posypeme lžičkou mleté papriky. Maso opečeme na oleji ve větší pánvi.
 - 
                                2
K opečenému masu přidáme oloupanou, nahrubo nasekanou cibuli a krátce podusíme. Potom vmícháme omytá, na dílky nakrájená rajčata, očištěné, na nudličky nakrájené papriky, oloupané, na plátky nakrájené brambory, česnek utřený se solí a mletou paprikou a nakonec vsypeme nasekanou petrželku. Podlijeme horkou vodou a pod pokličkou dusíme doměkka.