Pečené hovězí maso na pivu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 578 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 35 g
 - Sodík 435 mg
 - Bílkoviny 45 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 132.2 mg
 - Draslík 836.9 mg
 - Vláknina 3836.3 mg
 - Vitamín A 3836.3 mg
 - Vitamín B6 1.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.7 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 34.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z hovězí kýty nakrájíme plátky, cibuli nakrájíme na kolečka, slaninu na kostičky.
 - 
                                2
Slaninu škvaříme v rendlíku, přidáme naklepané hovězí plátky, osolíme a opepříme polovinou soli a pepře, orestujeme a dusíme ve vlastní šťávě. Poté vyjmeme a potřeme hořčicí.
 - 
                                3
Do pekáče vymazaného máslem dáme polovinu cibule a posypeme polovinou tymiánu. Na cibuli rozložíme maso, překryjeme zbylou cibulí, osolíme, opepříme, přisypeme zbylý tymián.
 - 
                                4
Směs přelijeme výpekem z masa se slaninou a pivem a pečeme v předehřáté troubě, až je maso měkké.