Gulášová polévka z mletého masa
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 222 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 177 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 1.5 mg
 - Draslík 243.2 mg
 - Vláknina 3474.8 mg
 - Vitamín A 3474.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.8 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Česnek utřeme, brambory oloupeme a rozkrájíme na malé kostičky. Oloupanou cibuli posekáme nadrobno. Nasekanou cibuli orestujeme s mletým masem na oleji v polévkovém hrnci, po přidání gulášového koření a mleté papriky ještě několikrát nad ohněm promícháme. Ve dvou lžících vody rozmícháme lžíci bezlepkové mouky, rozmíchanou mouku vmícháme do masové směsi.
 - 
                                2
Poté do hrnce vsypeme nakrájené brambory, zalijeme asi dvěma litry vody a po promíchání vaříme, dokud brambory nezměknou. Nakonec polévku ochutíme solí, utřeným česnekem i majoránkou a ještě chvíli povaříme. Polévku podáváme teplou ihned po uvaření.