Hovězí maso na zázvoru
Suroviny
- 600 g Hovězí maso zadní
 - 60 g Slanina vepřová
 - 1 kávová lžička Zázvor mletý
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 0.5 ks Polévkové kostky Vitana
 - 1 ks Cibule
 - 1 špetka Sůl
 - 2 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Olej stolní
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 309 kcal
 - Sacharidy 5 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 262 mg
 - Bílkoviny 35 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 99 mg
 - Draslík 103.7 mg
 - Vláknina 1548.5 mg
 - Vitamín A 1548.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.9 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nakrájíme na nudličky maso a se zázvorem promícháme, osolíme, přidáme papriku a prolisovaný česnek.
 - 
                                2
20 minut necháme odležet a poté na rozehřátém oleji opečeme.
 - 
                                3
Na pánvi zesklovatíme slaninu a cibuli zpěníme.
 - 
                                4
Přidáme maso i s vypečenou šťávou, zasypeme hladkou moukou a opražíme.
 - 
                                5
Podlijeme teplou vodou s kouskem masoxu, promícháme a 50 minut dusíme v papiňáku.
 - 
                                6
Poté podáváme.