Skopové maso s majoránkovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 719 kcal
 - Sacharidy 28 g
 - Tuky 54 g
 - Sodík 97097 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 28 g
 - Cholesterol 162 mg
 - Draslík 1418.2 mg
 - Vláknina 11242.5 mg
 - Vitamín A 11242.5 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 24.1 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 23.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté a očištěné maso vykostíme a rozkrájíme na kostky. Z kostí uvaříme vývar.
 - 
                                2
Cibuli s kořenovou zeleninou podusíme na půlce másla a následně v tomto základu opečeme rozkrájené maso. Přidáme česnek utřený se solí a majoránkou, podlijeme vývarem z kostí a dusíme do měkka.
 - 
                                3
Z druhé poloviny másla uděláme s moukou jíšku, zalijeme vývarem, rozšleháme a přilijeme k masu. Necháme 10 minut vařit. Do horké omáčky přidáme předvařené malé brambory.
 - 
                                4
Pokrm podáváme velmi horký a na vyhřátých talířích.