Pikantní rajčatová salsa

Hodnocení 2x 1x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Rajčata
  • 50 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 6 ks Koriandr čerstvý
  • 4 ks Chilli paprička
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 33 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 213 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 375.1 mg
  • Vláknina 4409.5 mg
  • Vitamín A 4409.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.3 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytá rajčata nakrájíme na drobné kostky, cibuli oloupeme a nasekáme najemno a přidáme k rajčatům.

  • 2

    Čerstvé chilli papričky zbavíme semínek, opláchneme a nakrájíme nadrobno. Z omytých a okapaných stonků koriandru otrháme lístky a najemno nasekáme. Chilli papričky i koriandr přidáme k rajčatům, dochutíme solí a pepřem a důkladně promícháme.

  • 3

    Do mísy s rajčaty přilijeme asi 50 ml chladné vody a opět promícháme.

  • 4

    Salsu můžeme podávat ihned, nebo ji můžeme nechat uležet v chladničce. Nejčastěji se podává s grilovaným masem.

Komentáře k receptu