Hovězí maso s asijskou omáčkou
Suroviny
- 100 g Máslo čerstvé
 - 500 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 20 g Kmín celý
 - 30 g Droždí
 - 20 g Kurkuma
 - 30 g Šalotka
 - 300 g Salát ledový
 - 30 g Cukr palmový
 - 10 g Galgan
 - 20 g Máta
 - 10 g Kafirové listy
 - 40 g Arašídy
 - 1 kávová lžička Čínské koření
 - 0.5 ks Ananas
 - 4 ks Česnek
 - 6 ks Rýžový papír
 - 10 ks Chilli paprička zelená
 - 0.5 l Mléko kokosové
 - 2 dl Mléko polotučné
 - 2 dl Voda pitná
 - 2 dl Mléko kokosové
 - 2 dl Džus ananasový
 - 2 dl Růžová voda
 - 0.04 dl Olej slunečnicový
 - 2 dl Omáčka rybí
 - 1.5 kg Hovězí svíčková
 - 60 polévková lžíce Cukr palmový
 - 3 polévková lžíce Jogurt bílý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1387 kcal
 - Sacharidy 92 g
 - Tuky 48 g
 - Sodík 2999 mg
 - Bílkoviny 128 g
 - Uhlovodany 30 g
 - Cholesterol 129.9 mg
 - Draslík 1808.1 mg
 - Vláknina 11335.5 mg
 - Vitamín A 11335.5 mg
 - Vitamín B6 2.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 35.2 mg
 - Vitamín E 2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 33.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejdříve připravíme těsto na placky, které po přípravě necháme 120 minut přikryté odpočívat.
 - 
                                2
Těsto: Do misky vsypeme mouku, přisypeme cukr, rozdrobíme droždí, vlijeme mléko spolu s jogurtem, nakonec přidáme na kostky nakrájené máslo. Všechny suroviny rukou smícháme na tuhé těsto. Z odpočatého těsta vyválíme placky, které pečeme v pánvi na rozehřátém oleji do zlatová a křupava.
 - 
                                3
Příprava omáčky: Do mixéru dáme nakrájenou šalotku, galgan, čerstvou kurkumu, nakrájené papričky, přisypeme kmín. Přidáme oloupaný česnek, chilli koření, přilijeme ananasový džus a vše dohromady rozmixujeme na hustou a hladkou kaši.
 - 
                                4
Do hrnce vlijeme kokosové mléko a kokosovou vodu, vmícháme připravenou kaši, zamícháme a přivedeme k varu. Potom ještě omáčku povaříme za stálého míchání přibližně 10 minut a udržujeme ji teplou.
 - 
                                5
Příprava náplně: Svíčkovou umyjeme, osušíme, nakrájíme na 2 cm malé kousky, které dáme do hrnce. K masu přidáme limetkové listy, cukr, na kousky nakrájený čerstvý ananas. Přilijeme kokosové mléko, nasekané arašídy, nakonec vmícháme rybí omáčku. Vše dobře promícháme a za občasného míchání pod poklici vaříme asi 90 minut. Proces vaření je dobré hlídat, aby se maso nepřipálilo a nevyvařila se veškerá tekutina. Pokud by se tak stalo, směs podlijeme podle potřeby vodou.
 - 
                                6
Na pracovní plochu rozložíme namočený rýžový papír, na papír naskládáme listy ledového salátu, položíme na ně lístky máty. Lžící dáme připravenou masovou směs a zavineme do rolády. Roládu nakrájíme na kousky.
 - 
                                7
Do středu mělkého talíře dáme připravenou teplou omáčku. Na ni položíme nakrájené rolky, přidáme křupavé a teplé placky a hotové jídlo podáváme.