Hovězí maso s fazolovými lusky Zufilet
Suroviny
- 400 g Hovězí svíčková
 - 20 g Zázvor celý
 - 20 g Šalotka
 - 100 g Fazolové lusky zelené
 - 30 g Cibulka jarní
 - 40 g Omáčka ústřicová
 - 50 ml Omáčka sójová
 - 12 ml Olej sezamový
 - 60 ml Víno rýžové čínské
 - 25 ml Olej slunečnicový
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Chilli paprička
 - 2 stroužek Česnek
 - 3 l Voda pitná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 267 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 558 mg
 - Bílkoviny 24 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 42 mg
 - Draslík 487.2 mg
 - Vláknina 2180 mg
 - Vitamín A 2180 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.5 mg
 - Vitamín E 3.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V hrnci s osolenou vodou 10 minu povaříme na proužky nakrájené fazolové lusky, které potom scedíme a necháme k dalšímu použití.
 - 
                                2
V hrnci rozehřejeme olej, přidáme oloupaný a nakrájený česnek, drobně nakrájené chilli papričky, zázvor, nasekanou jarní cibulku. Vše dohromady zprudka smažíme přibližně 10 sekund.
 - 
                                3
Do hrnce přimícháme nakrájené maso, osmahneme asi půl minuty. Potom zalijeme rýžovým vínem, přilijeme ústřicovou a sojovou omáčku a vaříme asi 1 minutu. Vmícháme nakrájenou šalotku, scezené a uvařené fazolové lusky a nakonec sezamový olej. Necháme na ohni za stálého míchání zredukovat 5 minut, potom odstavíme.
 - 
                                4
Hotový pokrm rozdělíme na talíře a servírujeme.