Jehněčí kýta s bylinkovou nádivkou
Suroviny
- 1200 g Brambory
 - 12 g Sůl
 - 2 g Pepř černý mletý
 - 80 g Strouhanka
 - 1200 g Jehněčí kýta
 - 30 g Ančovička - filety
 - 60 g Pancetta
 - 50 g Oříšky piniové
 - 40 g Rozmarýn čerstvý
 - 40 g Olej olivový extra panenský
 - 60 g Olivy zelené
 - 800 ml Víno červené
 - 4 ks Bobkový list
 - 2 ks Bylinky čerstvé - svazek
 - 8 stroužek Česnek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 895 kcal
 - Sacharidy 42 g
 - Tuky 49 g
 - Sodík 1335 mg
 - Bílkoviny 48 g
 - Uhlovodany 42 g
 - Cholesterol 5835 mg
 - Draslík 1749.2 mg
 - Vláknina 15091.3 mg
 - Vitamín A 15091.3 mg
 - Vitamín B6 1.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 26.6 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do mixéru nasypeme oloupaný česnek, bylinky, pancettu, ančovičky a rozmixujeme dohladka. Směs vložíme do misky, přisypeme strouhanku, posekané olivy bez pecek a piniové oříšky. Vymícháme nádivku. Do jehněčí kýty vyřízneme kapsu, kterou napěchujeme nádivkou.
 - 
                                2
Brambory očistíme, nakrájíme na čtvrtky, nasypeme po obvodu pekáče, maso pomažeme olejem, osolíme, opepříme, vložíme doprostřed pekáče, přidáme bobkové listy, snítky rozmarýnu, pekáč vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi hodinu a půl. Průběžně podléváme červeným vínem.
 - 
                                3
Upečené maso necháme mimo troubu ještě asi 15 minut dojít, poté ho nakrájíme na porce, upravíme na talíře a doplníme bramborami, ze kterých jsme odstranili bobkové listy a rozmarýn.