Jehněčí kotlety v chilli marinádě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 540 kcal
 - Sacharidy 3 g
 - Tuky 41 g
 - Sodík 577 mg
 - Bílkoviny 37 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 132 mg
 - Draslík 643.5 mg
 - Vláknina 2045.5 mg
 - Vitamín A 2045.5 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.5 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Stroužky česneku oloupeme a nakrájíme je najemno. Chilli papričku rozřízneme, zbavíme semínek, opláchneme vodou a nasekáme je na malé kousky. Černé olivy vypeckujeme a nakrájíme na plátky.
 - 
                                2
Jehněčí kotlety omyjeme, osušíme a naklepeme.
 - 
                                3
v míse smícháme 4 lžíce oleje s nakrájeným česnekem, chilli papričkou, olivami a citronovou šťávou a marinádou důkladně potřeme naklepané kotlety z obou stran. Pak je do zbylé marinády vložíme a necháme v pokojové teplotě alespoň 15 minut marinovat.
 - 
                                4
Ve velké pánvi rozehřejeme zbývající olej a namarinované kotlety v něm z každé strany 2 minuty osmažíme. Pak snížíme teplotu, do pánve přilijeme zbylou marinádu a dvě lžíce vody, promícháme a maso ještě přibližně 5 minut smažíme, až změkne.
 - 
                                5
Měkké upečené kotlety podáváme přelité šťávou z pánve.