Polévka drůbková bílá
Suroviny
- 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Mrkev kořen
 - 1 ks Kachní drůbky
 - 1 ks Petržel - nať
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Petržel kořen
 - 1 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 ks Květák
 - 0.25 ks Celer bulvový
 - 1 špetka Muškátový oříšek
 - 1 dl Mléko polotučné
 - 1.5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 165 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 64 g
 - Sodík 236 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 67.4 mg
 - Draslík 711.5 mg
 - Vláknina 10988 mg
 - Vitamín A 10988 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 115.6 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté a očištěné drůbky překrojíme v kloubech a dáme je vařit do osolené vody i se zeleninou a cibulí. Uvařené drůbky vyndáme.
 - 
                                2
Z mouky a másla uděláme jíšku, kterou pak vlijeme do vývaru, řádně rozmícháme a necháme vařit 2O min.
 - 
                                3
Maso z kostí mezitím obereme a nakrájíme na tenké plátky. Pokrájené maso vložíme zpět do polévky, přidáme zvlášť uvařený na růžičky rozebraný květák.
 - 
                                4
Přilijeme rozkvedlaný žloutek v mléce, přisypeme špetku muškátového květu a nasekanou petrželovou nať.
 - 
                                5
Polévku odstavíme, aby se žloutek nezdrcnul.