Pečená kachna s jablky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2199 kcal
 - Sacharidy 32 g
 - Tuky 197 g
 - Sodík 266 mg
 - Bílkoviny 77 g
 - Uhlovodany 31 g
 - Cholesterol 269.5 mg
 - Draslík 398.8 mg
 - Vláknina 9630 mg
 - Vitamín A 9630 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8 mg
 - Vitamín E 5.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 35.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očistíme a omyjeme kachnu, osolíme, okmínujeme.
 - 
                                2
Vložíme ji do pekáče prsíčky dolů a upečeme dozlatova.
 - 
                                3
Asi 20 minut před koncem pečení přidáme kachní játra a upečeme je.
 - 
                                4
Každou porci obložíme dušenými jablky. Jablka připravíme takto: zbavíme je slupky a jádřinců, nakrájíme na silnější plátky, posypeme cukrem, pokapeme bílým vínem a podusíme je na másle do poloměkka.
 - 
                                5
Upečená játra nakrájíme na plátky a vmícháme do jablek. Mírně je prohřejeme a na povrchu posypeme loupanými, na nudličky nakrájenými jablky.
 - 
                                6
Jako příloha je nejvhodnější rýže.