Nákyp z brambor a hrušek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 727 kcal
 - Sacharidy 63 g
 - Tuky 36 g
 - Sodík 799 mg
 - Bílkoviny 38 g
 - Uhlovodany 48 g
 - Cholesterol 236.2 mg
 - Draslík 988.8 mg
 - Vláknina 11516.2 mg
 - Vitamín A 11516.2 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 20.9 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 38.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mleté maso dáme do misky. Přidáme sůl, pepř, rozklepneme vejce, na malé kostky nakrájené žemle a rukou vše dobře zpracujeme na vláčné těsto. Přidáme na malé kostky nakrájené hrušky, nadrobno pokrájené brambory a nakonec na tenké nudličky rozkrájenou cibuli. Ještě jednou promícháme.
 - 
                                2
Zapékací mísu vymažeme máslem, vysypeme strouhankou a připravené těsto rozetřeme na dno mísy. Povrch posypeme strouhankou, naskládáme tenké plátky másla a posypeme nasekanou petrželovou natí.
 - 
                                3
Vložíme do předehřáté trouby, pečeme 30 minut při 200 stupních. Po upečení necháme 10 minut odpočinout a nakrájíme na úhledné porce. Podáváme na jednotlivých talířích.