Mořský okoun pečený

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 2 kávová lžička Kapary
  • 0.5 ks Citrony
  • 2 ks Bobkový list
  • 4 špetka Rozmarýn čerstvý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1.4 kg Okouník mořský
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 373 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 651 mg
  • Bílkoviny 66 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 147 mg
  • Draslík 992.5 mg
  • Vláknina 1691 mg
  • Vitamín A 1691 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.8 mg
  • Vitamín E 4.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z ryby seškrábeme šupiny a odřízneme ostré ploutve. Po obou stranách několikrát úhlopříčně nařízneme. Promyjeme a osušíme. Do břišní dutiny dáme po snítce rozmarýnu a několik plátků citronu. Dáme ryby do pekáčku s 2 lžičkami oleje a na rozpáleném grilu je pečeme z každé strany 5 minut.

  • 2

    V hmoždíři rozmělníme kapary, sůl a česnek s troškou vody. Bobkové listy rozdrtíme a snítky rozmarýnu dáme do jedné mísy. Přidáme směs s česnekem, citronovou šťávou a olejem a též rozmělníme. Osolíme a opepříme.

  • 3

    Rybu dáme na servírovací mísu a odstraníme kůži. Naběračkou přelijeme rybu trochou omáčky a zbytek podáváme odděleně.

Komentáře k receptu