Treska s jemnou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Treska aljašská
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Sardelová pasta
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 154 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 302 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 57.3 mg
  • Draslík 653.7 mg
  • Vláknina 1050.2 mg
  • Vitamín A 1050.2 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.9 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V kastrole rozehřejeme máslo a opečeme na něm po obou stranách omyté, mírně osolené porce ryby. Vyjmeme, necháme na teplém místě.

  • 2

    Na zbylém másle osmahneme jemně nakrájenou cibuli, přidáme nasekaný česnek, petrželku, špetku citronové kůry a sardelovou pastu. Mírně podlijeme a zvolna dusíme asi 10 minut.

  • 3

    Do omáčky vložíme porce tresky, necháme krátce přejít varem.

  • 4

    Podáváme s vařenými bramborami, ozdobenými snítkou petrželky.

Komentáře k receptu