Treska s kari

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Rajčata
  • 700 g Treska filety
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kurkuma
  • 1 kávová lžička Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Koriandr mletý
  • 1 kávová lžička Kmín římský
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Chilli paprička sušená
  • 4 ks Paprička rocotillo
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 152 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 231 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 969 mg
  • Vláknina 22885.5 mg
  • Vitamín A 22885.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.8 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tresčí maso nakrájíme na kousky.

  • 2

    Oloupanou cibuli a česnek jemně nasekáme, papričky nakrájíme na kolečka a zeleninu osmahneme v kastrolu s nepřilnavým povrchem lehce potřeným olejem.

  • 3

    Přidáme koření a restujeme 5 minut. Potom přidáme nadrobno nakrájená rajčata, přilijeme vodu a citronovou šťávu. Přivedeme k varu, zmírníme oheň a pod pokličkou zvolna povaříme 15 minut.

  • 4

    Nakonec přidáme tresčí maso, osolíme, opepříme a zvolna povaříme ještě 10 minut.

Komentáře k receptu