Smažený kapr v pivním těstíčku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 523 kcal
 - Sacharidy 40 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 379 mg
 - Bílkoviny 44 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 393.2 mg
 - Draslík 674.6 mg
 - Vláknina 4356.2 mg
 - Vitamín A 4356.2 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.4 mg
 - Vitamín E 1.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kapra opláchneme a pokrájíme na kousky o tloušťce asi 3 centimetry. Zakapeme šťávou vymačkanou z poloviny citronu. Rybu osolíme a opepříme.
 - 
                                2
V misce smícháme v pivu hladkou mouku a 3 žloutky. Z bílků ušleháme tuhý sníh a vmícháme do těstíčka. Nakonec do těstíčka přidáme špetku muškátového oříšku.
 - 
                                3
V hlubší pánvi rozpálíme olej a vhodíme na něj rybí kousky. Smažíme je dozlatova asi 5 minut. Potom vyjmeme a necháme okapat na papíru.