Trhanec s jablky
Suroviny
- 500 g Jablka
 - 100 g Kukuřičná krupice T 600
 - 1 kávová lžička Citronová kůra
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Cukr vanilka
 - 1 špetka Sůl
 - 0.25 l Mléko plnotučné
 - 2 polévková lžíce Hrozinky
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 3 polévková lžíce Cukr krupice
 - 1 polévková lžíce Cukr moučkový
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 395 kcal
 - Sacharidy 67 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 81 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 45 g
 - Cholesterol 79.6 mg
 - Draslík 231.6 mg
 - Vláknina 7662 mg
 - Vitamín A 7662 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.7 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 399.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Smícháme kukuřičnou krupici, mléko, vejce, 2 lžíce cukru, špetku soli a nastrouhanou citronovou kůru. Troubu předehřejeme na 175 °C, nákypovou formu vymažeme máslem.
 - 
                                2
Jablka omyjeme, oloupeme, rozkrojíme, odstraníme jádřince a dužinu pokrájíme na tenké plátky. Krátce je osmahneme na zbytku másla, které rozehřejeme ve větší pánvi. Promícháme s hrozinkami, 1 lžící cukru, vanilkovým cukrem a citronovou šťávou.
 - 
                                3
Do formy dáme polovinu kukuřičné hmoty, na ni rozdělíme jablka a zakryjeme zbytkem hmoty. Na střední liště trouby pečeme cca 25 minut. Poté moučník vidličkami natrháme na velké kusy a 5 minut dopečeme.
 - 
                                4
Rozdělíme na talíře, posypeme moučkovým cukrem a podáváme.