Telecí řízky v paprice s hráškem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 332 kcal
 - Sacharidy 23 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 769 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 323.8 mg
 - Draslík 636.2 mg
 - Vláknina 7072 mg
 - Vitamín A 7072 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 18.8 mg
 - Vitamín E 2.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hrášek rozmražený nebo čerstvý krátce osolíme, orestujeme na rozpuštěném másle, zalijeme polovinou vody a asi 8 minut podusíme a scedíme.
 - 
                                2
Telecí plátky na okrajích nařízneme, naklepeme, osolíme a obalíme v mouce smíchané s paprikou. Na rozpáleném oleji opečeme z obou stran dozlatova a přendáme na talíře. Do výpeku po mase přilijeme druhou polovinu vody, krátce povaříme, přidáme hrášek a ohřejeme. Vzniklou šťávou zalijeme maso na talířích a na každý plátek rozložíme volské oko.