Vejce zapékaná se slanečkem
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 530 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 32 g
- Sodík 1118 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 519.5 mg
- Draslík 614.5 mg
- Vláknina 6759 mg
- Vitamín A 6759 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.2 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Vymažeme zapékací mísu máslem. 
- 
                                2Uvařená vejce a brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. 
- 
                                3Střídavě plníme mísu vrstvou brambor, vajec a slanečky. Poslední (horní) vrstva jsou vždy brambory. 
- 
                                4V hrnku si rozšleháme vejce s mlékem, osolíme, opepříme a zalijeme připravený pokrm. Posypeme nastrouhaným sýrem a dáme péct do horké trouby dozlatova. 
- 
                                5Podáváme se sladkokyselou okurkou. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        