Salát z rýže po maďarsku
Suroviny
- 100 g Sýr Ementál (Primátor)
 - 50 g Petržel - nať
 - 100 g Salám uherský
 - 100 g Kukuřice
 - 150 g Rýže dlouhozrnná
 - 100 ml Zakysaná smetana
 - 350 ml Masový vývar
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Feferony
 - 1 ks Paprika zelená
 - 1 ks Paprika červená
 - 1 špetka Sůl
 - 2 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 polévková lžíce Kečup
 - 3 polévková lžíce Majonéza
 - 4 polévková lžíce Ocet bílý vinný
 - 2 polévková lžíce Olej z pšeničných klíčků
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1026 kcal
 - Sacharidy 52 g
 - Tuky 41 g
 - Sodík 552 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 19 g
 - Cholesterol 35.5 mg
 - Draslík 308.4 mg
 - Vláknina 3561.8 mg
 - Vitamín A 3561.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 66.9 mg
 - Vitamín E 3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do hrnce vlijeme olej a rozpálíme. Cibuli oloupeme, nasekáme nadrobno a vhodíme do hrnce na olej. Na cibuli vsypeme rýži a za stálého míchání ji opékáme. Pak přisolíme, přidáme papriku a zalijeme vývarem.
 - 
                                2
Jakmile začne rýže vřít, ztlumíme plamen a dusíme 25 minut. Pak rýži scedíme a vložíme do mísy k vychladnutí.
 - 
                                3
Papriky omyjeme, rozpůlíme a odstraníme bílé žebroví a semínka a rozkrájíme na nudličky. Salám a sýr pokrájíme na malé kousky. Nadrobno nasekáme feferonku a petrželku jemně posekáme.
 - 
                                4
Do rýže vmícháme nakrájené kousky paprik, salámu a sýra a přidáme ještě kukuřici.
 - 
                                5
Připravíme v misce zálivku. Vložíme do ní zakysanou smetanu, kečup, majonézu, ocet a prošleháme. Nakonec osolíme a opepříme. Zálivku lehce vmícháme do salátu a necháme jej alespoň 1 hodinu odležet.