Salát z uzeného pstruha
Suroviny
- 50 g Zakysaná smetana
 - 150 g Pstruh uzený
 - 120 g Hrušky
 - 120 g Salát Polníček
 - 120 ml Pepř černý mletý
 - 40 ml Citronová šťáva
 - 40 ml Citronová šťáva
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Cukr krupice
 - 2 špetka Ocet kvasný lihový
 - 1 špetka Sůl
 - 0.5 polévková lžíce Křen
 - 0.5 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 154 kcal
 - Sacharidy 19 g
 - Tuky 4 g
 - Sodík 291 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 19 g
 - Cholesterol 32.3 mg
 - Draslík 460.7 mg
 - Vláknina 11153 mg
 - Vitamín A 11153 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 13.1 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Filety z uzeného pstruha zbavíme kůže a nakrájíme na kousky. Salát opláchneme, necháme okapat a natrháme na kousky. Hrušky oloupeme, vykrojíme jádřince, hrušky nakrájíme na měsíčky a zakapeme citronovou šťávou. Oloupaný křen nastrouháme najemno, osolíme, osladíme a vmícháme ocet a smetanu.
 - 
                                2
Na zálivku rozmícháme citronovou šťávu s olejem, solí, cukrem a pepřem. Do servírovací mísy vložíme salát, hrušky, rybu, přelijeme zálivkou, zlehka promícháme a necháme vychladit. Salát podáváme s křenovou omáčkou.