Salát z hlávkového zelí, kopru, křenu a pikantní zálivky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 209 kcal
 - Sacharidy 36 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 131 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 36 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 702.3 mg
 - Vláknina 12800 mg
 - Vitamín A 12800 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 108.7 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Menší očištěnou hlávku zelí rozkrojíme na 4 díly. Vykrojíme košťál a zelí nakrájíme na tenké nudličky do mísy. Očistíme cibule šalotky, rozpůlíme je, pokrájíme na tenké plátky a přidáme je k zelí. Omyté a oloupané sladké jablko oloupeme, nastrouháme ho na hrubém struhadle do mísy k zelí. Očištěný kousek křenu nastrouháme na jemném struhadle a hned ho přimícháme do zelí. Malý svazek mladého kopru promyjeme pod tekoucí vodou, pokrájíme ho nadrobno a dáme do mísy. Vše trochu osolíme, pokapeme olivovým olejem a znovu promícháme.
 - 
                                2
Ve sklenici rozpustíme v 50ml vody 2 lžice cukru, přidáme 1 lžíci octa a promícháme. Zálivku nalijeme na salát, který znovu vidličkou promícháme.
 - 
                                3
Salát rozdělíme do misek a servírujeme.