Salát z červeného zelí na víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 144 kcal
 - Sacharidy 18 g
 - Tuky 4 g
 - Sodík 197 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 5.1 mg
 - Draslík 391.5 mg
 - Vláknina 6100 mg
 - Vitamín A 6100 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 73.1 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné a omyté zelí jemně nakrájíme a osolíme. Přidáme oloupanou, nasekanou cibuli, podlijeme vínem a dusíme doměkka.
 - 
                                2
Slaninu nakrájíme na kostičky, rozpustíme, zalijeme šťávou z dušeného zelí a promícháme. Nalijeme zpět na zelí.
 - 
                                3
Nakonec salát podle chuti osladíme.