Rajčatová omáčka s krevetami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 411 kcal
 - Sacharidy 25 g
 - Tuky 30 g
 - Sodík 2681 mg
 - Bílkoviny 34 g
 - Uhlovodany 21 g
 - Cholesterol 140 mg
 - Draslík 229.9 mg
 - Vláknina 19295.7 mg
 - Vitamín A 19295.7 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.9 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vyloupané krevety zbavíme černých žláz na hřbetu, opláchneme je a osušíme papírovou utěrkou. Nasekáme čerstvou bazalku a 1 stroužek česneku. Olivy vypeckujeme a rozčtvrtíme.
 - 
                                2
Na rozehřátém oleji zlehka osmahneme česnek a chilli papričku. Přidáme krevety a smažíme za stálého míchání při střední teplotě další 3 minuty, dokud krevety nejsou prohřáté a růžové. Přidáme čerstvá i sušená rajčata a krátce podusíme, sundáme z plotny a přidáme olivy, bazalku a ocet. Osolíme, opepříme a vše zamícháme.