Salát z červeného zelí s krůtími prsíčky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 261 kcal
 - Sacharidy 22 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 517 mg
 - Bílkoviny 19 g
 - Uhlovodany 22 g
 - Cholesterol 40.6 mg
 - Draslík 1131.9 mg
 - Vláknina 13086.2 mg
 - Vitamín A 13086.2 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 180.5 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné zelí nadrobno nakrájíme, vsypeme do mísy, promícháme se lžičkou soli a zakapeme octem. Necháme asi 20 minut odležet.
 - 
                                2
Oloupané brambory nakrájíme na dílky a uvaříme v osolené vodě doměkka.
 - 
                                3
Omytá a osušená krůtí prsa restujeme v pánvi na 2 lžících oleje asi 5 minut, vyjmeme, osolíme a opepříme. Uchováme na teplém místě.
 - 
                                4
Na rozpáleném oleji osmahneme česnek utřený se solí, vyjmeme, smícháme s octem a zamícháme do zelí.
 - 
                                5
Zbylý olej, očištěnou, na kolečka nakrájenou petržel a uvařené brambory vmícháme do zelí a podle chuti osolíme a opepříme.
 - 
                                6
Salát upravíme na talíře a do středu položíme na plátky nakrájená krůtí prsa. Ozdobíme nasekanou petrželkou.