Zeleninová směs s očky
Suroviny
- 90 g Máslo čerstvé
 - 300 g Rajčata
 - 150 g Sardinky v oleji
 - 160 g Žampiony čerstvé
 - 200 g Paprika zelená
 - 80 g Sardelová očka
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička Tymián čerstvý
 - 2 ks Cibule
 - 1 ks Citrony
 - 2 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Petržel - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 363 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 29 g
 - Sodík 108 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 15 g
 - Cholesterol 57 mg
 - Draslík 531.9 mg
 - Vláknina 8796.1 mg
 - Vitamín A 8796.1 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 78.8 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 27 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rajčata spaříme, oloupeme, nakrájíme na osminky, vykrájíme semena, také papriky zbavíme semen a pokrájíme je na nudličky, žampiony očistíme, rozpůlíme a krájíme na plátky, cibuli rozkrájíme nadrobno, petrželovou nať a tymián nasekáme na jemno, česnek prolisujeme. Sardinky slijeme a vykostíme, očka slijeme. Citron oloupeme, nakrájíme na plátky.
 - 
                                2
Cibuli zpěníme na másle, přimícháme žampiony, papriky, česnek, sůl, pepř, tymián a smažíme. Na závěr vmícháme rajčata a vysmažíme šťávu.
 - 
                                3
Servírujeme se sardinkami, očky, sypeme petrželovou natí, obkládáme plátky citronu.